24. Decembra 2019.

Novi Golf GTI debituje u martu, u prodajne salone stiže u drugoj polovini 2020.

Big Portal

Osma generacija Golfa predstavljena je ove jeseni, a novi Golf GTI nedavno je snimljen bez kamuflaže tokom testiranja u zimskim uslovima.

Prema nezvaničnim najavama, ovaj model će imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi, koji se tradicionalno održava u prvoj polovini marta. Očekuje se da, kao i njegov prethodnik, novi Golf GTI bude dostupan u dve verzije – obe će pokretati unapređena verzija EA888 2.0-litarskog turbo-benzinca iz aktuelnog Golfa GTI Mk VII.

Bazični GTI imaće oko 255 KS, a ekstremniji oko 295 KS, dok će motori biti upareni sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Nakon martovske premijere, Golf GTI Mk VIII u evropske prodajne salone stiže u drugoj polovini 2020.

Što se tiče Sjedinjenih Država, GTI će po svemu sudeći biti bazična varijanta novog Golfa u toj zemlji, s obzirom da se modeli sa slabijim pogonskim jedinicama najverovatnije neće prodavati. Golf GTI u SAD stiže 2021, a osim njega na tom tržištu će se prodavati i novi Golf R, čija je svetska premijera tempirana za leto 2020.

U Evropi će kupcima biti na raspolaganju i novi Golf GTD, kao i plug-in hybrid Golf GTE, čije se premijere takođe očekuju tokom sledeće godine.

Izvor: B92

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare