Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

Da bi se postigao ovaj rezultat, kupci će morati da nabave Long Range verziju sa baterijom od 77,4 kWh, pogonom na dva točka i alu felnama od 18 inča.

Hyundai je ovog leta predstavio novi model na struju, Ioniq 6. Oblik limuzine nije tu samo zbog dizajna, već pomaže rivalu Teslinog Modela 3 da smanji koeficijent otpora na 0,21.

Ovi napori da se karoserija učini što je moguće modernijom su se isplatili jer je WLTP autonomija vožnje automobila impresivna.

U svojim najštedljivijim specifikacijama, Ioniq 6 će preći čak 614 kilometara (381,5 milja) pre nego što ostane bez struje u bateriji.

Da bi se postigao ovaj rezultat, kupci će morati da nabave Long Range verziju sa baterijom od 77,4 kWh, pogonom na dva točka i alu felnama od 18 inča.

Foto: Hyundai promo

Međutim, ukoliko vozač poželi da nadogradi konfiguraciju vozila većim setom točkova od 20 inča, WLTP procena značajno pada na 545 km.

Oni koji se odluče za pogon na sva 4 točka, sa manjim točkovima će moći da pređu 583 km sa jednim punjenjem, odnosno 519 km sa većim felnama.

Što se tiče standardne verzije Hyundaia Ioniq 6, sa baterijom od 53 kWh, pogonom na dva točka i 18-inčnim točkovima, on ima najmanji radijus kretanja od svih, svega 429 km.

Foto: Hyundai promo

Rezultati WLTP ciklusa testiranja pokazuju da Ioniq 6 ima nešto veću autonomiju od Modela 3, jer Teslin automobil prema EPA standardu ima maksimalan radijus kretanja od 602 km.

Međutim, opseg varira u velikoj meri u zavisnosti od nekoliko faktora (stil vožnje, uslovi saobraćaja, konfiguracija terena, temperatura), a poznato je da WLTP ima tendenciju da bude previše optimističan u poređenju sa ocenom EPA.

Danas objavljeno

Volkswagen najavljuje električni SUV sa autonomijom od 700 km

Vanja A

Munro – moćni električni terenac iz Škotske FOTO

Vanja A

Kakve automobile pravi Rivian koji danas otvara tehnološki centar u Beogradu FOTO

Vanja A

Ostavite komentar