5. Augusta 2019.

Novi detalji u slučaju smrti Šabana Šaulića

Big Portal

Samo nekoliko mjeseci nakon tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, njemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičenog za njegovu smrt, trideset petogodišnjeg Turčina Leventa Alsina.

Kako prenosi Informer, u optužnici stoji da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole i da je pod dejstvom alkohola u svojoj “mazdi” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao sa zakazanog nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naleteo pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h.

Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio poslije i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usled pucanja aorte.

Alsin je prvo proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji.

Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za Blic navodi da vjeruje u pravosudni sistem Njemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći da počiva u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

–Vjerujemo u pravosudni sistem Nemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Porodica se pridružila ovoj tužbi tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati razrješenje. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajnih prekršaja – poručuje porodica Šaulić.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare