31. Januara 2022.

Novi detalji u slučaju “Dječiji dom” i zlostavljanja djevojčice (13) u Banjaluci

Big Portal

Djevojčica je u decembru prošle godine prijavila vaspitaču da je portir A.K. obljubio, nakon čega je slučaj prijavljen policiji, ali je ujedno sproveden i disciplinski postupak.

– Tročlana disciplinska komisija Doma nije utvrdila veće nezakonitosti, ali je portir kažnjen sa odbijanjem od plate u periodu od tri mjeseca, jer je narušio odnos radnik- štićenica doma – objasnio je Kajkut.

Suspenzija portira trajala je tako dvije sedmice i to za vrijeme disciplinskog postupka od 17. decembra kada je slučaj prijavljen do 31. decembra prošle godine, nakon čega je portir vraćen na posao u Dom Rada Vranješević.

Podsjetimo, radnik Doma A.K. uhapšen je prošle sedmice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo obljube djevojčice (13) inače štićenice Doma rada Vranješević. Djevojčica je prošle sedmice smještena u prihvatni centar Centra za socijalni rad Banjaluka. Inače, ovu djevojčicu je sa 11 godina njena baka podvodila starijem muškarcu. Baka je u međuvremenu osuđena na sedam godina zatvora, a ovaj muškarac na 12 godina.

Zbogf obljube iste djevojčice prošle sedmice je uhapšen i E.H. kojem je, kao i portiru u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare