8. Januara 2022.

Novi detalji: Šta se dešavalo po dolasku u Melburn?

Big Portal

Novak Đoković je, kako prenosi The Age, prema tvrdnji negovih advokata, dobio pismo od Odbora za imigraciju danima pre dolaska u Melburn u kom mu je potvrđeno da može da putuje u Australiju.

Novak se i dalje nalazi zatočen u Park hotelu pošto je federalna vlada poništila njegovu vizu.

U dokumentima koji su se pojavili u subotu, advokati Novaka Đokovića su potvrdili da je on dobio poruku od Odseka za unutrašnje poslove 1. januara 2022.

U pismu se kaže da su njegova putna dokumenta bila pregledana i da se u tim odgovorima sugerisalo “da je ispunio zahteve za ulazak u zemlju bez karantina”.

Advokati tvrde da je Novak intervjuisan na aerodromu od 12.21 do 12.52 i da mu je negde oko 16 sati rečeno da će njegova viza najverovatnije biti poništena.

On je pitao da li može da priloži dodatno objašnjenje i zatražio je da razgovara sa svojim savetnicima i isto priloži do 8 ujutro narednog dana.

U dokumentu se nalazi i izjava pograničnog zvaničnika:

To je potpuno u redu, razgovarao sam sa svojim supervizorima i oni su više nego srećni da ti dopuste da se odmoriš“.

Drugi razgovor je usledio oko šest časova ujutro, gde mu je rečeno da može da se odmara do 8.30 i Novak je otišao da spava.

On tvrdi da je potom ipak probuđen pod pritiskom da odluči da li pristaje na to da mu se otkaže viza, te da je je shvatio da mu je viza otkazana u 7.42 ujtro.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare