Novi detalji inovativnog Hyperscreen ekrana električnog Mercedesa EQS - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novi detalji inovativnog Hyperscreen ekrana električnog Mercedesa EQS

Mercedes je nedavno predstavio svoj inovativni ‘Hyperscreen‘, a sada možemo da saznamo više o tehnologiji

Mada na nemačkom jeziku, novi video nam pruža još bolji uvid u neke od ključnih karakteristika enterijera, kokpita i krovnog otvora budućeg najvećeg električnog Mercedesa. Pritom ga je najbolje gledati na pametnom telefonu s obzirom na njegov portretni izgled, piše Jutarnji.hr.

Možemo videti upravljanje krovnim otvorom kojim se obično upravlja pritiskom na tipku ili povlačenjem prekidača na krovu, ali ovim u modelu EQS-a se upravlja gestom.

Što se tiče Hyperscreena, on obuhvata velike digitalne ekrane s instrumentima, centralni infotainment sistem te ekran “za zabavu” ispred suvozača. Svi ti ekrani su smešteni u jedan komad zakrivljenog stakla s haptičkim povratnim informacijama (haptička tehnologija, poznata i kao kinetička komunikacija ili 3D dodir, i tehnologija koja može da stvori doživljaj dodira primenjujući sile, vibracije ili pokrete korisnika).

Ovaj najavni video prikazuje navigacijski sitem automobila u primeni i pokazuje kako će ekran u serijskom modelu reagovati na dodir.

“MBUX hiper ekran je i mozak i živčani sistem automobila koji kontinuirano upoznaje korisnika i nudi prilagođenu, personalizovanu informacijsko-zabavnu i operativnu ponudu pre nego što putnik uopšte mora da klikne ili napravi bilo šta”, rekao je član uprave Mercedesa Sajjad Khan ranije ove godine o novom inovativnom sistemu.

Osnova Mercedesa EQS biće nova arhitektura za električna vozila a imaće dizajn inspirisan konceptom Vision EQS. Očekuje se da će se automobil prodavati u raznim varijantama snage i dometa te nivoima opreme, a top verzija će imati domet od 700 km s jednim punjenjem baterija.

Izvor:Jutarnji.hr
Video: Mercedes-Benz

Danas objavljeno

Produženi Range Rover Evoque

Zeljka

Prva fotografija nove Honde Civic

Zeljka

Škoda Octavia RS: Češka limuzina na steroidima

Zeljka

Ostavite komentar