11. Decembra 2022.

Novi Chevrolet Aveo debitovao u Meksiku

Big Portal

Međutim, evolutivne promene se nastavljaju, pa je saglasno tome u Meskimu debitovao novi Chevrolet Aveo. I odmah da kažemo da nije više u klasisedana, već se preselio u kategoriju hečbeka.

S ovim vozilom nikakve dodirne tačke nema američka, pa ni korejska divizija General Motorsa. Aveo nove generacije je plod rada stručnjaka zajedničkog poduhvata koji u Kini neguju SAIC-GM-Wuling, i ranije je bio poznat samo pod radnim imenom 310C.

Povrh toga, identični automobil je na domaćem tržištu nuđen pod brendom Wuling. Taj hečbek je već bio prikazan na sertifikacionim crtežima, iako sama premijera još uvek nije upriličena. Pravo prve bračne noći je dodeljeno Meksiku, da se slikovito izrazimo, dok je proizvodnja izvoznih automobila organizovana u avgustu, i to u pogonima fabrike podignute u Kini.

Uopšteno govoreći, meksička divizija Chevroleta je već dugo i čvrsto oslonjena na vozila kineskog porekla, kako u konstrukcionom smislu, tako i po mestu proizvodnje. Pored već pomenutog sedana po imenu Aveo, lokalna gama uključuje i modele putničkih automobila Onix i Cavalier, baš kao i krosovere Tracker, Groove i Captiva, uz opasku da su dva poslednje navedena originalno razvijena pod upravom brenda Baojun.

Shodno svemu do sada navedenom, novi hečbek Aveo nije donosilac neke vrste revolucije.

Još uvek je vrlo malo dostupnih informacija u vezi s hečom po imenu Aveo, a nijedna fotografija enterijera nije objavljena. Chevroletov izgled u duhu „krstaškog leptira“ izgleda organski na ovom modelu s petoro vrata, iako je generalno dizajn izveden u stilu najnovijih modela Wulinga, odnosno krosovera Xingchen i Xingchi.

Hečbek ima jednostavnu šasiju sa polu-nezavisnim zadnjim vešanjem (torzionim), disk kočnicama i točkovima koji integrišu naplatke od 15 inča promera. Prednja svetla su u vidu konvencionalnih halogenih farova, dok se LED tehnologija koristi samo za svetla za dnevnu vožnju.

Sudeći po onome što objavljuju mediji iz Meksika, novi Aveo će pokretati atmosferski jednoipolitarski benzinac sa 110 konjskih snaga. Izbor menjača je sveden na ručnu ili automatsku alternativu. Od opreme se najavljuju šest vazdušnih jastuka, ABS i zadnji parking senzori. Sve ovo znači „samo jedno“ a to je da novajlija nikako ne bi trebalo da bude skup.

Punokrvna premijera novajlije će se zbiti u prvom polugodištu 2023. godine. Nakon heča valja očekivati i limuzinsku verziju, a i ona je vidljiva na patentnim crtežima, i odmah opažena s grbom marke Chevrolet.

(AutoRepublika)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare