Novi centri za migrante u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Novi centri za migrante u BiH

Novi migrantski centri biće formirani u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Nermin Kljajić, izjavio je u četvrtak da je dobio obećanje da će novi migrantski centri biti formirani i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

Kljajić je rekao da su imali i posetu predstavnika britanske ambasade i da su dobili obećanje da će zemlje članice Saveta za sprovođenje mira razmatrati pitanje migrantske krize u BiH, sa posebnim osvrtom na USK.

“Imamo obećanje da će biti formirani centri na teritoriji FBiH i Srpske. Videćemo 5. decembra kakva su rešenja članova PIK-a. Nadamo se da će ubrzo biti formirana vlast, pa i ova situacija pod kontrolu”, rekao je Kljajić.

Naveo je da ne postoji nikakva pomoć niti komunikacija sa vlastima na nivou BiH, te da su u USK-u očekivali da će pre zime biti rešeno pitanje rasterećenja ovog kantona otvaranjem dva prihvatna centra, u Tuzli i u Kantonu Sarajevo.

“Vidimo da se ništa ne dešava, nego da je fokus na formiranju vlasti”, rekao je Kljajić.

Izrazio je zabrinutost za migrante smeštene u kampu Vučjak zbog nehumanih uslova za zimski period, ali i očekivanje da će problem biti rešen, prenela je sarajevska N1 tv.

Kljajić je naveo da se u “Vučjaku” trenutno nalazi od 500 do 1.000 migranata, a u Unsko-sanskom kantonu ih ima oko 5.000.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Za zloupotrebu položaja: Bivša ministarka osuđena na 2,5 godine zatvora

M.

Cijeli svijet zanima odgovor na to pitanje; ne i Bajdena

M.

Nisu odoljeli pritisku Amerike: Suspendovano

M.

Ostavite komentar