14. Maja 2020.

Novi Bundes: Definzikovanje lopte, maske na klupi, gol se slavi laktovima

Big Portal

Bundesliga se ovog vikenda vraća nakon pandemije koronavirusa.

Nemačka fudbalska liga je političkim liderima predstavila dokument sa smernicama na 51 stranici kako bi dobila pravo da Bundesliga postane prva od pet velikih evropskih liga koja će nastaviti sezonu.

Utakmice će biti okružene vanrednim merama za šatitu igrača i ostalih učesnika od koronavirusa.

Centralni stub ovog plana je masovno testiranje igrača, trenera i pomoćnog osoblja. Oni će se testirati najmanje dva puta nedeljno i jednom uoči meča. Osoba pozitivna na virus biće odvojena od ostatka tima.

Na stadionu će na dan meča moći da bude samo oko 300 ljudi. Oni će biti podeljeni u tri zone kako bi se izbegao bilo kakav korak izmedju grupa.

Na terenu će biti samo igrači, sudije, ekipa hitne pomoći i mala grupa fotografa.

Na praznim tribinama će biti mala grupa novinara i snimatelja.

Van samog stadiona biće treća grupa, među kojima je i obezbeđenje. Posao policije će biti da spreči navijače da se okupljaju oko stadiona.

Timovi će dolaziti u nekoliko vozila kako bi se osigurao potreban razmak od metar i po. Svi u vozilima će morati da nose zaštitne maske.

U svlačionicama će morati da se poštuju pravila o socijalnom distanciranju. Kada igrači izadju na teren, rukovanje neće biti dozvoljeno i neće biti grupne fotografije.

Igrači i sudije na terenu ne moraju da nose maske, ali moraju svi ostali, uključujući i igrače na klupi. Lopte će se redovno dezinfikovati tokom utakmice.

Fudbalerima je rečeno da fizički kontakt treba da bude jedino kao rezultat igre tokom utakmice, a zabranjena je proslava golova – osim kontakta laktovima i nogama.

Na osam stranica dokumenta opisane su mere kojih moraju da se pridržavaju TV ekipe, uključujući i postavljanje plastičnih pregrade izmedju novinara i osobe od koje se uzima izjava.

Samo deset novinara će moći da prisustvuje utakmicama. Konferencije i miks zone neće biti.

Gde god je to moguće, gostujući timovi moraju rezervisati cele hotele ili, najmanje, ceo sprat. Hotel mora biti dezinfikovan pre dolaska igrača.

Kod kuće, igrači moraju živeti u gotovo karantinskim uslovima. Ista pravila važe za sve članove porodice igrača.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare