Novi Bugatti inspirisan legendarnim EB110 SS već sljedećeg mjeseca - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novi Bugatti inspirisan legendarnim EB110 SS već sljedećeg mjeseca

Na internetu su se pojavile nove informacije o Bugatti modelu koji će navodno biti predstavljen na “Nedelji automobila” u Montereju, sljedećeg mjeseca.

Na internetu su se pojavile nove informacije o Bugatti modelu koji će navodno biti predstavljen na “Nedelji automobila” u Montereju, sljedećeg mjeseca.

Pre nekoliko nedelja, na internetu su se pojavile glasine o novom Bugatti modelu koji će biti lansiran u avgustu. Naime, Tim Bravo, šef komunikacija francuskog proizvođača, potvrdio je da će jedan Bugatti premijerno biti predstavljen na “Nedelji automobila” u Montereju. Međutim, on nije otkrio dodatne informacije, piše portal Vrele Gume.

Sada su se pojavile informacije da će taj novi Bugatti biti inspirisan legendarnim EB 110 SS modelom. Taj model je na tržište stigao početkom devedesetih godina prošlog veka. Međutim, ovo nisu zvanične informacije, te je moguće da dođe i do nekih promena. Ipak, ne bismo bili iznenađeni ako se ispostavi da su glasine tačne.

Navodi se da će proizvođač iz Molshajma konstruisati svega 10 primeraka hiper automobila koji je inspirisan modelom EB 110 SS. Takođe, svaki primerak će se prodavati po ceni od 8 miliona evra. To znači da će ovaj model biti za 3 miliona evra skuplji od Bugatti Divo. Taj model je predstavljen prošle godine na istom događaju. Da podsetimo i da je ranije ove godine predstavljen model po imenu Bugatti La Voiture Noire čija je cena 18 miliona evra.

U svakom slučaju, šta god da nam francuski proizvođač sprema, znamo da je bazirano na modelu Chiron. To znači da će i taj model imati quad-tubo W16 agregat zapremine osam litara sa najmanje 1.478 KS. Verujemo da će modifikacije biti ograničene na spoljašnji dizajn i možda enterijer.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Škoda najavila kupe Enyaq

V.R.

Ferrari priprema digitalne proizvode za fanove

V.R.

Mercedes predstavio potpuno električni EQA 250

V.R.

Ostavite komentar