Auto-moto Šuška se šuška

Novi BMW-ov kupe imaće kontroverzan dizajn – kako će reagovati fanovi?

Novi BMW Serije 4 imaće jedan stilski detalj na spoljašnjosti koji može da baci u drugi plan kompletan dizajn ovog automobila.

Naznake o tome kakve nas izmene u dizajnu BMW automobila očekuju u budućnosti, mogli smo da vidimo na SUV modelu X7, kao i na redizajniranoj limuzini Serije 7. Oba vozila dobila su novu masku hladnjaka sa znatno uvećanim “bubrezima”.

Ovaj stilski detalj, koji je decenijama zaštitni znak modela bavarskog proizvođača, menjao je svoj oblik i veličinu kroz istoriju ali, čini se, te promene nikada nisu izazvale toliku kontroverzu kao na najnovijoj “sedmici”.

I dok glomazni “bubrezi” manje štrče na SUV-u X7 zbog njegovog masivnog prednjeg dela, kod Serije 7 oni izgledaju preveliki.

 
Spekulativni render BMW-a Serije 4 (Foto: Kolesa.ru)

Da proizvođač iz Minhena ne namerava da odustane od ovog dizajnerskog pravca, pokazao je BMW Concept 4 iz 2019, kojim je najavljena novi kupe Serije 4.

U međuvremenu, na Internetu su se pojavile “špijunske” fotografije kamufliranih pretprodukcijskih vozila Serije 4, na kojima se nazire prednja maska sa glomaznim “bubrezima”. Upravo su te fotografije inspirisale nezavisnog ruskog dizajnera Nikitu Čujka da na sajtu Kolesa.ru objavi spekulativne rendere kupea buduće Serije 4.

Na njima je nagovešteno kako će otprilike izgledati masivna prednja maska, koja je po veličini i obliku slična onoj sa prošlogodišnjeg Concepta 4.

Ostaje da se vidi u kojoj meri će novi BMW Serije 4, kada konačno bude predstavljen, ličiti na vozilo sa ovih rendera, a u komentarima možete izneti vaše mišljenje o novom dizajnerskom pravcu bavarske kompanije.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Navala na električni Mustang: Ford već rasprodao prvih 50.000 automobila Mach-E

V.R.

Pronađeni potpuno novi automobili iz 90-ih

V.R.

“Najbrže” zaštitne maske prave u Sant’ Agati Bolonjeze

V.R.

Ostavite komentar