Novi BMW M4 će se nuditi u tri karoserijske verzije - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Novi BMW M4 će se nuditi u tri karoserijske verzije

Pored standardne Coupe i Cabrio verzije BMW će novi M4 ovaj put ponuditi i kao Gran Coupe.

BMW odlazeću Seriju 4 Gran Coupe nije nudio u kombinaciji s oznakom M4, jer su u Minhenu smatrali da bi četvorovratni M4 negativno uticao na prodaju modela M3. Stvari su se u međuvremenu promenile, pa će kupci nove generacije Serije 4 njeno najsnažnije izdanje moći da kupe i u kombinaciji s Gran Coupe karoserijom pored koje će se novi M4 kao i pre nuditi i u Coupe i Cabrio verziji.

BMW će s modelom M4 Gran Coupe konkurisati Audiju čiji slično koncipirani i motorizovani model se krije iza oznake RS5 Sportback. Za manje ambiciozne u ponudi će biti i Serija 4 Gran Coupe sa slabijim motorima i različitim paketima opreme koje “potpisuje“ M odeljenje, a u najavi je i model i4 koji će pokretati samo elektromotor(i).

I novi M4 (u sve tri karoserijske verzije) pokretaće najnovija evolucija rednog trolitarskog 6-cilindarskog biturbo motora koji će pokretati i novu generaciju modela M3, a kupci koji se odluče za ručni menjač mogu da računaju da će nešto manje od 500 konjskih snaga pokretati samo zadnju osovinu.

BMW će M4 Gran Coupe predstaviti naredne godine, a vreme će pokazati da li će i koliko uticati na prodaju dugo čekane nove generacije modela M3.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Render: Autocar.co.uk

Danas objavljeno

Test: Ford EcoSport 1.0 EcoBoost

Vanja A

Koji proizvođači automobili su u najvećoj meri prilagođeni veganima?

Vanja A

Lada Niva kamper

Vanja A

Ostavite komentar