Novi banjalučki most dobio dozvolu za probni rad - BIGportal.ba
Banja Luka

Novi banjalučki most dobio dozvolu za probni rad

Most u Srpskim Toplicama danas je dobio upotrebnu dozvolu za puštanje u probni rad, potvrđeno je BL portalu iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Kako navode iz Ministarstva, dozvola za probni rad i privremenu upotrebu mosta izdata je na period od godinu dana.

Dozvola se, kako navode, odnosi i na rekonstrukciju ulice Manjačkih ustanaka (dio magistralnog puta M16) i ulice Kragujevačkih i Kraljevačkih žrtava u naselju Srpske Toplice.
Radovi na mostu završeni su 31. maja, a njegovo stavljanje u funkciju iz Grada su najavljivali najprije za početak, a zatim i za kraj juna.

„Nakon završetka izgradnje ovog objekta bilo je neophodno da investitor objekta obezbjedi ispitivanje mosta probnim opterećenjem, pribavavi propisane saglasnosti javnih preduzeća i nosilaca javnih ovlaštenja na izvedeno stanje, obezbjedi geodetska snimanja objekta i podzemnih instalacija, obezbjedi da se provede tehnički pregled objekta i drugo“, kažu u resoru građevine.
Most u Srpskim Toplicama raspona je 62 metra i ukupne širine 11 metara – sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima. Vozači su ga s nestrpljenjem očekivali, uvjereni da će značajno smanjiti saobraćajne gužve u gradu.
Vrijednost investicije je oko 3,5 miliona KM, a izvođač radova bio je konzorcijum koji čine preduzeća “Kozaraputevi”, “Prijedorputevi”, “ABS solution” i “Metaling”.

BL portal

Danas objavljeno

Info dan 29. juna u Domu omladine: Informišite se o pozivima za podršku projektima mladih

Vanja A

Akcija “Biramo najuređenije” u Banjaluci: Rok produžen do kraja juna

M.

U toku postavljanje rasvjete na lokaciji novog gradskog parka

M.

Ostavite komentar