Novi Audi A4 na tržištu 2022. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Novi Audi A4 na tržištu 2022. godine

Audi je ranije ove godine osvježio trenutnu generaciju modela A4 (na slici), a već pristižu informacije o njenom nasljedniku.

Audi je ranije ove godine osvježio trenutnu generaciju modela A4 (na slici), a već pristižu informacije o njenom nasljedniku.

Prema navodima Automobile Magazina, razvoj novog modela teče pod oznakom B10 i očekuje se da će na tržište stići tokom 2022, odnosno 2023.

Kako piše portal Autonet.hr, pomenuti izvor navodi da su u Audiju razmišljali o tome da sledeći A4 prebace na platformu MQB, koja je osnova Golfu i raznim drugim kompaktnim modelima unutar Grupe Volkswagen. Razlog za razmatranje takve ideje je navodno želja za smanjenjem troškova razvoja u cilju daljnje finansijske konsolidacije nakon skupe afere Dieselgate.

Automobile Magazine tvrdi, pozivajući se na insajdere, da bi prebacivanje ovog modela na platformu MQB uštedelo proizvođaču preko 900 miliona evra. Uprkos tome vodeći ljudi koji rade na razvoju ovog automobila su se borili za ostanak na platformi MLB. I to je ideja koja je na kraju pobedila. Insajderi javljaju da je to omogućilo kvalitetnija konstrukcijska rešenja i puno lepši dizajn eksterijera.

Drugim rečima, možemo zaključiti da je Audi odlučio da uštedi na drugim mestima. Ljubiteljima A4 će to biti dobra vest. Navodno će novi A4, prema predloženim rešenjima, izgledati kao “skraćena i dinamičnija verzija modela A6”, a vozne karakteristike će biti kvalitetnije. Da li bi prebacivanje na MQB rezultiralo smanjenjem cene novog automobila možemo samo da nagađamo.

Izvor: Autonet/Autoblog

Danas objavljeno

Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara

Zeljka

Poznati dizajner izabrao tri omiljena BMW-a

Zeljka

Može li Lancia da doživi renesansu?

Vanja A

Ostavite komentar