Novi Android telefoni u Turskoj ostaju bez Google aplikacija? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Novi Android telefoni u Turskoj ostaju bez Google aplikacija?

Google, čini se, ima prilično poteškoća u Turskoj. Kompanija je prošle godine novčano kažnjena sa 93 miliona lira (17,4 miliona dolara) i zatraženo je da promeni svoj softver kako bi bio u skladu sa lokalnim zakonima.

Uprkos promenama, nemogućnost izmene podrazumevanog pretraživača na Androidu rezultiralo je dodatnom novčanom kaznom od 0,05% Google-ovog prihoda dnevno dok se ne izvrše odgovarajuće promene.

Posledica svega toga je da Google prekida svoja Android partnerstva u zemlji, barem za sada, prenosi AndroidCentral.

“Obavestili smo naše poslovne partnere da nećemo biti u mogućnosti da radimo sa njima na novim Android telefonima koji će biti pušteni za tursko tržište. Potrošači će moći da kupuju postojeće modele uređaja i moći će normalno da koriste svoje uređaje i aplikacije. Ovo neće uticati na ostale usluge”, naveli su iz kompanije Google.

Google ima 60 dana da uloži žalbu na odluku o kaznji, što će najverovatnije i da ulini, a iz kompanije već navode da sarađuju sa turskim vlastima na pronalaženju rešenja. Pored toga, nadaju se i da će podstaći lokalnu poslovnu zajednicu da ubedi regulatore da promene svoju odluku – pa je i saopštenje za turske partnere uključivalo i kontakt detalje ministra trgovine i šefa agencije za zaštitu konkurencije.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Word dobija ChatGPT integraciju

Vanja A

Najbrži Razer miš ima samo 49 grama

Vanja A

Muškarci su brži, žene opširnije – kako vi pišete mejlove?

Vanja A

Ostavite komentar