14. Februara 2022.

Novi Android dobija opciju koju iPhone vlasnici obožavaju

Big Portal

Predstojeća verzija operativnog softvera iz Googlea, korisnicima će konačno dati mogućnost gašenja podsetnika odmah nakon prvog pokretanja aplikacije.

Najnovija testverzija Androida 13 sa sobom je donela zanimljivu karakteristiku pod imenom “Runtime notification permissions”. Reč je o na prvi pogled jednostavnoj opciji, koja korisniku nakon prvog pokretanja instalirane aplikacije postavlja pitanje želi li da mu program šalje podsetnike.

Ova karakteristika je, piše The Next Web, presudna za brojne korisnike Androida zato jer operativni sistem dozvoljava sve vrste obaveštenja sve dok ih korisnik ne isključi. Uz Android 13 ova će mogućnost biti u rukama korisnika od samog starta, slično kao na Apple iOS-u.

Prema rezutatima istraživanja, koje je prošle godine sproveo Clevertap – kompanija za mobilni marketing, prihvatanje obaveštenja na Androidu vrti se oko 91 odsto, dok je na iOS-u svega 44 odsto, što je uglavnom zbog gore pomenute automatske funkcije.

Izvor navodi da su prva saznanja o ovoj zanimljivoj opciji stigli od sajta Android Police, odnosno insajdera Mišala Rahmana. Rahman je naglasio da će nova karakteristika verovatno stići zajedno sa Androidom 13, što znači da je možemo očekivati od jula pa nadalje.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare