24. Oktobra 2022.

Novi album Taylor Swift obara rekord Spotify streaminga

Big Portal

Manje od 24 sata kasnije, gigant striming muzike objavio je na internetu da je album prikupio najviše streamova u jednom danu u istoriji platforme. “I prije nego što je sat otkucao ponoć 22. oktobra, Taylor Swift je oborila rekord za album sa najviše striminga u jednom danu u istoriji servisa Spotify. Čestitamo, Taylor Swift”, tvitovao je službeni nalog platforme.

Ona je album opisala kao priču o “13 neprospavanih noći razbacanih kroz moj život” i “putovanju kroz strahote i slatke snove”. To pokazuje da se okreće od intimnog indie pisanja pjesama na svoja dva posljednja albuma, Folklore i Evermore, u korist elektronike, synth-popa, a ponekad čak i hip hop ritmova.

Swift je ponovo napisala većinu albuma sa Jackom Antonoffom, muzičarem iz rok grupe Bleachers. “Život može biti taman, zvjezdan, oblačan, zastrašujući, naelektrisan, vruć, hladan, romantičan ili usamljen. Baš kao i ponoći,” napisala je muzičarka.PROČITAJ

Prema prvim izvještajima, album, koji je objavljen 21. oktobra, prodan je u više od 800.000 primjeraka u SAD-u tokom svog prvog dana u svim dostupnim formatima. Već je zabilježio najveću sedmicu prodaje za bilo koji album od 2017. godine, najprodavaniji je album 2022. godine do danas i postavio je rekord moderne ere po jednonedeljnoj prodaji vinil albuma.

Pretpostavlja se da će se broj prodaje albuma Midnights povećati u narednim danima, jer se sedmica praćenja završava u četvrtak, 27. oktobra.  Ako Midnights debituje na broju 1 na Billboard 200 listi, to će za Taylor Swift biti 11. put na vrhu liste.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare