Nove teretane na otvorenom: Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo jačaju sportsko-rekreativne vrijednosti - BIGportal.ba
Banja Luka

Nove teretane na otvorenom: Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo jačaju sportsko-rekreativne vrijednosti

Nove teretane na otvorenom biće sagrađene u naseljima Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo, a sve u namjeri da se sugrađanima omoguće novi sportsko-rekreativni sadržaji.

Potvrdili su ovo u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport i dodali da je pokrenut postupak za izradu idejnog projekta i za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova. Nakon toga, uslijediće tender za izbor izvođača radova i nabavku potrebnih rekvizita.

Kada je riječ o lokacijama, precizirali su da će sprave za vježbanje na otvorenom biti postavljene uz sportsko i dječije igralište u Adi, na Kočićevom vijencu kod šahovskog igrališta odnosno u neposrednoj blizini stadiona FK BSK, a u Obilićevu u Ulici Marka Kraljevića.

Za ove radove u budžetu je predviđeno 50.000 KM. Prema dosadašnjoj praksi, svaka teretana biće opremljena sa 12 tipskih sprava.

Podsjećamo, početkom godine otvorene su tri nove teretane, i to u naseljima: Priječani, Borik i Pobrđe. Posljednjih nekoliko godina sprave za vježbanje postavljene su i u Parku “Mladen Stojanović”, na šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu, u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“, te u Česmi i Obilićevu.

Danas objavljeno

Nastavljena jesenja sadnja: Nove sadnice na više lokacija u gradu

M.

Zašto nema novih taksista u Banjaluci: Grad spreman da odobri dozvole, udruženja ih stopirala

M.

Banjaluka će dobiti nove kružne tokove, poznate lokacije

M.

Ostavite komentar