Nove sankcije: Blokirana imovina Venecuele u SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nove sankcije: Blokirana imovina Venecuele u SAD

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa donijela je uredbu o zamrzavanju cjelokupne venecuelenske imovine na američkom području. Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih posljednjih mjeseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mjera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika. – Sva imovina…

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa donijela je uredbu o zamrzavanju cjelokupne venecuelenske imovine na američkom području.

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih posljednjih mjeseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mjera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

– Sva imovina i udjeli u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se prenijeti, platiti, iznijeti, povući ili na drugi način realizovati – piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bijela kuća.

Zabrana podrazumijeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura i njegovim pristalicama.

Najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se već nalaze Kuba, Sjeverna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene “agresivne sankcije”.

TANJUG

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar