Nove optužbe: Evropa je kriva? "Rusija je moćna jer se plašite" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nove optužbe: Evropa je kriva? “Rusija je moćna jer se plašite”

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da Evropa sama stvara kult Rusije svojim priznanjima da je se plaši.

“Tamo čovek ima jednu od najmoćnijih armija na svetu, tako je ispalo. Sami smo krivi za to. To sam otvoreno govorio našim evropskim kolegama: oni svi kažu da je Rusija veoma moćna, veoma jaka. A ko je pravi takvom? Svi vi, kada se plašite. Svi vi pričate o tome u medijima, a onda predsednik Rusije veruje u to da Rusija može da radi šta želi. Sami to radimo, zajedno… Sami stvaramo kult”, rekao je ukrajinski lider u intervjuu za televiziju “1+1”.

Kako je dodao, u Evropi ima dovoljno zemalja koje trpe zbog sankcione politike protiv Rusije.

“Još niko nikome nije ukinuo snažne sankcije. Drugo, svi treba da shvate da druge države trpe kroz tu sankcionu politiku i ne misle sve zemlje o Ukrajini ili ljudima. Postoji mnogo prilično ciničnih ljudi koji razmišljaju o svom tržištu, o poslovanju njihovog biznisa, jer poslovni krugovi u njihovoj zemlji vrše pritisak na njih. Zato, nije svima lako”, ocenio je Zelenski.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je juče sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i tom prilikom izrazio zabrinutost Vašingtona i evropskih država zbog “aktivnosti Rusije”.

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar