Nove mjere u Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nove mjere u Srbiji

U Srbiji je danas održana sjednica Kriznog štaba na kojoj je donesena odluka o ublažavanju mjera protiv virusa korona.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je, poslije sjednice Kriznog štaba, da je epidemiološka situacija stabilna.

  • Vidite i sami da već jedan duži vremenski period imamo jednu stagnaciju, jedan nivo broja zaraženih koji je konstantan. Situacija u bolnicama zadovoljavajuća. Imamo manje od 500 pacijenata u bolnicama koji se liječe od kovida – rekao je Gojković.

Gojković je naveo da će prema preporukama sve maloprodajne radnje moći da rade bez ograničenja.

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemioloških mjera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.

Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi.

  • Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gdje je predviđeno više od 500 posjetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba – rekao je Gojković.

Dodao je da su dozvoljene proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Aljasku

M.

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Ostavite komentar