Nove mjere u Hrvatskoj važe i za državljane BiH sa hrvatskim pasošem - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nove mjere u Hrvatskoj važe i za državljane BiH sa hrvatskim pasošem

Državljani BiH koji imaju i hrvatski pasoš od sutra više neće moći ući u Hrvatsku bez negativnog pi-si-ar testa koji nije stariji od 48 časova ili testiranja na virus korona po ulasku u zemlju i samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske koja vrijedi i za bh. državljane koji imaju i hrvatsko državljanstvo, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Odluka će biti na snazi do 15. decembra.

Novom odlukom, državljani trećih zemalja, uključujući i BiH, mogu ući u Hrvatsku samo ako su zdravstveni radnici, istraživači u zdravstvu, njegovatelji, pogranični i radnici u oblasti prevoza, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija i lica koja primaju poziv međunarodnih organizacija i čije je prisustvo potrebno za dobro funkcionisanje tih organizacija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Mjerama je obuhvaćeno vojno i policijsko osoblje, humanitarni radnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti, putnici u tranzitu i lica koja putuju radi školovanja, kao i pomorci i osobe koja putuju zbog neodložnih ličnih/porodičnih i poslovnih razloga, ili imaju drugi privredni interes.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uslove ulaska u Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava putem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar