Nove mjere u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nove mjere u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su danas registrovana 7.333 nova slučaja zaraze virusom korona, dok je preminulo 37 osoba, objavio je Nacinalni štab civilne zaštite.

Testirano je 16.597 osoba, a udio novih slučajeva među testiranim uzorcima je nešto iznad 44 odsto.

Od 42.242 aktivno zaraženih, 1.820 su pacijenti na bolničkom liječenju, od kojih je 249 na respiratoru.

U Hrvatskoj od sutra na snagu stupaju nove epidemiološke mjere zbog porasta broja zaraženih, čiji je uzrok omikron varijanta virusa korona.

Biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba (do sada 100), a okupljanja kojim prisustvuju lica sa kovid potvrdama i koja se organizuju uz saglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba (do sada 50), a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 prisutnih.

Neće biti promjena u radu ugostiteljskih objekata, ali će kontrola biti poboljšana, prenose hrvatski mediji.

Od sutra će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 odsto tribine, a na otvorenom do 40 odsto tribine.

Upotreba maski biće obavezna, bez obzira na posjedovanje kovid potvrda na vjerskim i umjetničkim programima, te u bioskopima i na izložbama, kao i sjednicama predstavničkih tijela. Takođe se uvodi obaveza poslodavaca da organizuju rad od kuće kad god je moguće.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar