Nove mjere protiv virusa korona u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nove mjere protiv virusa korona u Hrvatskoj

Civilni štab Hrvatske donio je šest novih odluka, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinovi na sjednici Vlade.

Uz tri odluke kojima se produžavaju mjere, a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice, rad trgovinskih radnji i organizaciju javnog prevoza, civilni štab je donio odluku o obavezno posjedovanju EU digitalne kovid potvrde za kontrolore i popisivače zbog skorašnje implementacije druge faze popisa stanovništva.

Takođe, na snazi će biti odluka kojom se ograničava okupljanje. Naime, održavanje sajmova i drugih manifestacija će biti moguće u zatvorenom prostorima uz uslov da organizator obezbijedi ulaz samo uz EU digitalnu kovid potvrdu.

?oš jedna od odluka jeste o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu da pokažu i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulaz u Republiku Hrvatsku.

  • Negativan PCR test i dalje ne smije da bude stariji od 72 sata – rekao je Božinović.

Danas objavljeno

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Haos u Moskvi – srušen dio zida Kremlja

M.

Patrijarh u Banjaluci: Vi ste najbolji dokaz da Bog nije ostavio svoj vjerni narod

M.

Ostavite komentar