Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Ako sve bude po planu, Samsung Galaxy S22 serija telefona bi trebalo da bude prvi premijum model koji ćemo videti 2022. godine – a novo curenje podataka nam daje neke naznake o čipsetima koji će pokretati ove telefone.

Poznati dojavljivač Max Weinbach potvrđuje da će sva tri modela – Galaxy S22, Galaxy S22 Plus i Galaxy S22 Ultra – doći sa Qualcomm Snapdragon 898 ili Samsung Exynos 2200 čipsetom, u zavisnosti od regiona u kojem će se prodavati.

Ni Qualcomm ni Samsung procesori još nisu objavljeni ali ovo zvuči kao ono što smo i očekivali, na osnovu predviđanja.

Kada je dizajn u pitanju, na osnovu procurelih rendera, izgleda da će Ultra model izgledati znatno drugačije od druga dva Galaxy S22 telefona.

Ekrani sa brzinom osvežavanja od 120 Hz će verovatno biti standardni u svim modelima nezavisno od regiona, pri čemu S22 i S22 Plus imaju nešto manje ekrane nego prošli put (6,06 inča i 6,55 inča), a S22 Ultra veći (6,81 inča) u poređenju sa prethodnikom.

Što se tiče toga kada ćemo zapravo videti ove telefone, tu već ima sporenja: mislilo se da će to biti u januaru 2022, godinu dana nakon što su se pojavili Galaxy S21 uređaji, ali najnovije glasine sugerišu da će S22 serija biti ponovo u februaru, kao nekada.

Galaxy S21 telefoni su dolazili sa Qualcomm Snapdragon 888 CPU-om u SAD i Kini i Samsung Exynos 2100 CPU-om na ostala tržišta. Da će Samsung ponoviti isto i ove godine, već je bilo predviđeno ranije, tako da su ove informacije prilično očekivane.

Priča se i da pritisci u lancu snabdevanja primoravaju Samsung da ovaj put Snapdragon verziju svojih vodećih Galaxy modela učini dostupnom u još više regiona.

Pitanje koje većina ljudi ima je kako će to uticati na performanse. Tradicionalno, Exynos i Snapdragon modeli ovih telefona su sada već prilično slični u pogledu snage, a verujemo da bi Samsung mogao napraviti i veći iskorak 2022. godine.

Benchmark.

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar