Nove informacije - DJI Mavic 3 će imati dvostruku kameru i vrijeme leta od 46 minuta - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nove informacije – DJI Mavic 3 će imati dvostruku kameru i vrijeme leta od 46 minuta

Tamo gdje ste ranije morali da birate između modela Mavic 2 Pro i Mavic 2 Zoom, odnosno između većeg senzora ili 24-48mm ekvivalentnog zuma, novi model će ponuditi obe mogućnosti na jednom dronu.

Navodno dolazi sa dve odvojene kamere, uključujući primarnu kameru od 20 megapiksela, 24 mm f/2,8-f/11 sa tro-četvrtinskim senzorom, zajedno sa sekundarnom kamerom od 12 megapiksela, 1/2 inča sa ekvivalentom od 160mm telefoto objektiv.

DJI Mavic 3 Pro karakteristike i cijene prije službene premijere – osnovni  model 1.599$ – Racunalo.com

Takav senzor se očekuje da bude blagodet za sve one koji se bave videom i fotografijom koristeći dronove, omogućavajući dodatne detalje i generalno sinamitičan izgled. Trenutno za snimanje u tom formatu potreban je veliki, relativno skup dron, a u mnogim slučajevima i zasebna kamera poput DJ-jeve Zenmuse linije ili Panasonicovog BGH1. Istovremeno, druga telefoto kamera učinila bi ponudu svestranijom.

Ovaj model će takođe nuditi direktno USB-C punjenje tako da ne morate da vadite bateriju. Sve to će malo povećati težinu, sa 907g na Mavic 2 Pro, na 920g za Mavic 3 Pro. Uprkos tom dodatku kamere i drugim novim funkcijama, Mavic 3 će moći da leti 46 minuta, u odnosu na 31 minut koji je dostupan na Mavic 2.

Mavic 3 će se očigledno isporučivati u dve varijante, Pro i Cine modelu, pri čemu poslednji nudi ugrađeni SSD i opciju “1Gbps Lightspeed Data Cable” za brži prenos. Takođe će ponuditi novu verziju DJI ekrana opremljenog Smart Controllera koji omogućava video prenos preko 15 km, u odnosu na 10 km na Mavic 2 Pro.

Mavic 3 Pro koštaće 1.600 dolara, kažu oba izvora, što je ista cena kao i trenutni Mavic 2 Pro. Cene za model Cine su manje jasne, ali bi mogle da krenu oko 1.000 dolara više – i dalje je to relativna pogodba za tako visokotehnološki dron sa kamerom. Očekuje se da će oba modela stići na tržište 15. novembra.

B92.

Danas objavljeno

Održano takmičenje u hakovanju – Windows 10 najviše puta hakovan

Vanja A

Intel Core i9-12900K overklokovan do 5.2GHz na svim jezgrima za performanse

Vanja A

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Ostavite komentar