Nove Google mape još korisnije biciklistima, turistima, prijateljima i rodbini - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Nove Google mape još korisnije biciklistima, turistima, prijateljima i rodbini

Prema informacijama iz Google-a, mape će sada imati blizu 100 detaljnih prikaza iz vazduha najpopularnijih svjetskih znamenitosti.

To znači da ćete pre odluke o putovanju u Japan, moći detaljno da proučite Tokio kulu ili Kip slobode pre nego što odletite za New York. Iako već sada zvuči kao dobra opcija, Google palnira da je učini još boljom sa opcijom zagledanja u unutrašnjost objekta. Međutim do toga još ima puno posla da se uradi pre nego što vam i ova dodatna opcija bude konačno dostupna. Ako želite da pogledate novu opciju prikaza iz vazduha, obavezno idite u deo sa fotografijama kako bi vam se prikazali detaljni orijentiri.

google_maps_areal_view.jpg

Biciklističke staze

Pored atraktivnijeg prikaza popularnih znamenitosti, jedan od noviteta ažuriranih Google mapa su i detaljnija uputstva i informacije o dostupnim biciklističkim stazama, poput nadmorske visine, drumskog saobraćaja, stepenica kao i uzbrdicama i nizbrdicama koje vas očekuju.

Nove mape će vam pokazati da li ćete voziti bicikl po glavnom ili lokalnom putu. Ove podatke, Google je pripremio koristeći veštačku inteligenciju, podatke o gradovima, kao i povratne informacije samih korisnika Google mapa. Čini se da je ovo savršen trenutak za dolazak ove opcije obzirom na sve veće cene goriva i činjenicu da su se mnogi opredelili za koriščenje bickla i skutera prilikom odlaska na posao, umesto dosadašnje prakse korišćenja automobila. Međutim, pre nego što se odlučite na taj korak obavezno proverite kakav je kvalitet vazduha napolju J.

Ostanite u kontaktu sa prijateljima i rodbinom

Poslednji novitet koji se tiče novih Google mapa, jeste podešavanje obaveštenja za prijatelje i porodicu. Deljenjem vaše lokacije, prijatelji i porodica će imati uvid kada ste stigli ili kada ste napustili određenu lokaciju.  Ova funkcija je aktivna samo ukoliko ste uključili opciju deljenja lokacije sa određenim korisnikom.  Tada ćete biti u prilici da podesite tačke za prijavu i odjavu, dok ćete istovremeno moći da u svakom trenutku prestanete sa deljenjem ovih informacija.  Sve u cilju zaštite privatnosti.

Nove mape su dostupne širom sveta na različitim platformama od iOS-a, preko Android OS-a,  i konačno u verziji za PC računare. Ostaje da vidimo hoće li i naši gradovi u narednim nedeljama biti ažurirani postojećim biciklističkim stazama i novim rutama za rekreaciju.

Benchmark.

Danas objavljeno

Roskosmos će predstaviti novu orbitalnu stanicu

V.R.

Google Pixel Fold će imati jedinstvenu poziciju kamere

V.R.

Airbnb obara rekorde u poslovanju

V.R.

Ostavite komentar