Nove dvije žrtve virusa korona na Kosmetu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nove dvije žrtve virusa korona na Kosmetu

U većinski srpskim sredinama na KiM, u poslednja 24 sata preminule su dve osobe, iz Leposavića i Zvečana.

Još dve, iz Kosovske Mitrovice, obolele su od koronavirusa, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Do sada su obolele ukupno 82 osobe, 21 je izlečena, a pet je preminulo, naveo je Ðurić na Instagramu u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (33), Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (18), Studentski centar Kosovska Mitrovica (30), KC Niš (1), KC Kragujevac (4), KBC ””Dr Dragiša Mišović”” Beograd (2), Beogradski sajam (1).

Na području Kosovske Mitrovice testirano je 18 lica, u COVID ambulanti DZ u Leposaviću testirana su 2 lica, a u Zubinom Potoku testirane su 3 osobe, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipl?anu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u COVID-19 ambulanti.

Radi se na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

U opštini Zubin Potok i Peć, navodi Ðurić, posetili smo 90 socijalno ugroženih domaćinstava i podelili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a u opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove građanima.

U opštini Istok podelili smo lekove, zaštitne maske, rukavice. U opštini Vučitrn obišli smo 72 porodice. U opštini Kosovska Kamenica i Obilić nabavili smo i podelili lekove za 160 lica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb, naveo je Đurić.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar