22. Marta 2021.

Novcem građana se privatno putuje, pa im zatvore lokale

Big Portal

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nakon današnjeg protesta ugostitelja koji su na ulice izašli nezadovoljni novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Građane boli kada gledaju kako neki njihovim novcem u sred pandemije idu na Krf, u Tel Aviv, Pulu, Lugano, a onda im zatvore lokale od kojih žive. Boli ih kada se u sred pandemije kupuju službena vozila i namještaj, a onda kažu da nema novca za pomoć privredi – rekao je Stanivuković.

Kaže da, koliko god vremena bila izazovna, demokratija građanima omogućava da izraze svoje nezadovoljstvo. Ipak, poziva na strpljenje i poručuje građanima da čuvaju zdravlje.

– Ako nekome onemogućite da radi, morate to nadoknadinti. Mnoge zemlje su takođe uvodile slične mjere, ali su pomagale privredi. Sličnih primjera ima i u regionu. Vlada Srbije je turizam i ugostiteljstvo pomogla sa 17 miliona evra, i to nekoliko puta, hrvatska Vlada je izdvojila milijarde kuna pomoći. Šta su naši ugostitelji dobili? – upitao je Stanivuković.

Gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske, poručio je danas da će Grad Banjaluka pronaći način da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

– Zbog svega toga, Grad Banjaluka će pomoći ugostiteljima, onima kojima je zbog pandemije i mjera onemogućeno da rade. Već analiziramo na koji način se tim ljudima može pomoći i pronaćićemo modalitet da to učinimo – rekao je Stanivuković.

(Srpskainfo)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare