Novalić izazvao žestoku reakciju na društvenim mrežama - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Novalić izazvao žestoku reakciju na društvenim mrežama

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH dao je izjavu koja je, blago rečeno, izazvala žestoku rekaciju na društvenim mrežama

Novalić je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv korona virusa.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile. Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Dodao je kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“, najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje ‘trećeg svijeta’”.

Izjava da nismo “željeli potrčati” u nabavci vakcina nije “dobro sjela” korisnicima društvenih mreža. Neki u svojim komentarima nisu imali nimalo milosti prema prvom čovjeku izvršne vlasti Federacije BiH, prenosi TV face.

BiH u samom vrhu treća u svijetu po smrtnosti ljudi od virusa korona, a protiv njega se vodi sudski proces zajedno sa još nekoliko lica zbog kupovine kineskih respiratora.

(BN)

Danas objavljeno

Sad savim precizno, sastavio Picula: Ili sankcije ili blokada pregovora

M.

Još jedna pucnjava u školi: Više ranjenih

M.

Nevrijeme u Rijeci – jedna osoba stradala, potopljeni automobili, oštećene zgrade

M.

Ostavite komentar