"Novaku mogu da odbiju vizu zbog karaktera" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novaku mogu da odbiju vizu zbog karaktera”

Politikolog iz Australije, Nina Marković Kaze, za TV prva je rekla kako je pozicija Novaka Đokovića u Melburnu sve teža.

Iako je sudija Entoni Keli nedavno doneo odluku o poništavanju oduzimanja vize, pretnja još nije nestala.

Razlog je što ministar za emigraciju Aleks Houk i dalje ima pravo da deportuje Đokovića ukoliko proceni da za tako nešto ima osnova.

Po izveštavanju medija vlada sada priprema slučaj o deportaciji. Istraga se proširila, žele da uključe u sve i Novakovo ponašanje kada je bio pozitivan na testu u Srbiji. Takođe mogu da mu odbiju vizu zbog karaktera osobe i lažnih podataka u formularu“, izjavila je.

Ona je dodala da bi odluka o deportaciji mogla da kasni makar jedan dan, ali kako se bliži vikend i početak turnira, jasno je da ista mora biti što pre donešena.

Marković Kaze je dodala i da je neverovatno koliko se o Đokoviću u Australiji piše negativno.

Definitivno je da je Novaku potrebna nabolja PR agencija na svetu. U Australiji se stalno pomjnje u negativnom svetlu. Procureo je u javnost snimak razgovora dvoje novinara koji su se ružno izražavali o njemu. I zanimljivo je da ih niko nije osudio. Naprotiv, njih je javno mnjenje podržalo. Sad se postavlja pitanje je li to bilo slučajno snimljeno ili namerno“, poručila je Marković Kaze, koja je dodala i da su pojedini srpski građani u Australiji poslednjih dana prijavili ksenofobično ponašanje, što jasno ukazuje kakve su tenzije u Melburnu u poslednje vreme.

Danas objavljeno

PAO bez pobjede u vječitom derbiju godinu dana, 9-0 za Oli

Vanja A

Frida Karlson i Pal Golberg najbrži na 20 km

Vanja A

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Ostavite komentar