Novaku kad nestane energije, jede hurme - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Novaku kad nestane energije, jede hurme

Teniser Novak Đoković posebno vodi računa o ishrani i dobro je poznato da je njegov uspon počeo tek kada je u potpunosti izbacio gluten, a nije tajna i da ne jede meso.

Ali, šta jede? Đoković je pred četvrtfinale Wimbledona u kome se sastaje sa Martonom Fucsovicsem otkrio kako izgleda njegov početak dana, odnosno šta je to što uvijek doručkuje. Nije poput mnogih na ovim prostorima koji vole burek ili nešto drugo iz pekare…– Moja omiljena hrana za doručak su voće i zeleni smuti – nasmijao se Novak Đoković kome je i to dovoljno da dobije dovoljno energije za nastavak dana. “Ne mogu da počnem dan bez toga”, dodao je on.

Hurma kao lijek – Magazin Plus

Đoković pred meč izbjegava da se prejede i ne konzumira mnogo vode, samo da se osvježi. Ako mu padne energija – uglavnom jede hurme, dok su tu ponekad i banane, kao i različita energetska pića koja nosi sa sobom na mečeve.

– Kažu kad si u strahu zgrči ti se stomak i ne možeš da jedeš. Strah, trema i motivacija, sve što se dešava kad izlaziš na finale zgrči ti stomak. Ne misliš da nešto jedeš i znaš da ćeš imati energije, zato to što si uradio uoči tog dana si uradio na pravi način da budeš na maksimumu. Plus adrenalin, maratonci trče po 10 sati, a ne pojedu ništa. Neko bi rekao: Kako?! Sve je moguće – pričao je nedavno Novak.

Izvor: alo.rs

Danas objavljeno

Napitak pun magnezijum od samo četiri sastojka za dobar početak dana

Vanja A

Tri najgore stvari koje nesvjesno radimo dok se umivamo

Vanja A

Superbakterije su smrtonosnije od side i malarije

Vanja A

Ostavite komentar