Novakova jaka poruka: To je nedokučivo - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novakova jaka poruka: To je nedokučivo

Prvi teniser sveta Novak Đoković izdao je saopštenje.

Objavom na društvenim mrežama, Đoković je, sa potpisom njegovog uzdruženja igrača PTPA, poslao snažnu poruku vodećim ljudima iz tenisa – ATP-u.

Sve posle najave ATP-a da sprema 30-godišnji plan koji sprema generacije igrača da idu jednom stazom.

Hvala igračima, navijačima, novinarima i svima iz udruženja na podršci za PTPA. Vasek i ja, zajedno sa još hiljadu igrača, PTPA timom i savetnicima radimo na našoj misiji. Ideja stvorena od igrača za igrače, verujemo da transparentnost u tenisu i donošenje odluka neće biti benefit samo za sport, već će podržati i one koji preživljavaju bez obzira na plasman“, počeo je Đoković.

Novak kaže da je potrebno da svi zajedno rade na progresu i inovacijama u saradnji.

“Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače i na generacije koje dolaze. Vaš plan može imati i poguban uticaj. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja“.

Kako je naglasio, PTPA je poslao nekoliko pitanja ATP-u, ali nije dobio odgovor, uz zahtev da se odloži glasanje o toj ideji.

Nedokučivo je da ATP glasa 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposobnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30-godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani. Ne kažemo da je 30-godišnji plan loš, ali tražimo pojašnjenja. Glasanje mora da se odloži. Želimo da zajedno radimo da naš sport bude bolji”, zaključio je.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar