Novakov prvi "dželat": Đokovića je teško objasniti - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novakov prvi “dželat”: Đokovića je teško objasniti

Nekadašnji italijanski teniser Filipo Volandri bio je prvi igrač koji je savladao Novaka Đokovića u seniorskoj konkurenciji.

Trenutno najbolji teniser sveta je svoj debi imao 2004. u Umagu.

Njih dvojica su snage odmerili u prvom kolu, a a Volandri nije dozvolio iznenađenje i tada 17-godišnjeg Đokovića savladao u dva seta (7:6, 6:1).

“Svi igrači su govorili: ‘Hajde, mogao si da pobediš 6:1, 6:1.’ Ali, bio sam u pravu! Pobedio sam lako. Bio sam dobar igrač (u tom momentu prim. aut), ali je on imao reakciju koja me je iznenadila. Iako se borio sa disanjem, imao je reakciju. To ili poseduješ ili ne. Možete raditi na tome, ali neki igrači su rođeni sa nečim unutra što ih tera da se nikada ne predaju i da uvek pokušavaju da ustanu kada padnu”, rekao je Volandri.

Volandri ističe da se Đoković od najranijeg doba ponašao kao pravi profesionalac.

“Fizički, u pogledu fleksibilnosti, on je bio na drugom nivou. Bio je jako moćan. Skakao je svuda po terenu, udarao je snažno iako nije bio toliko težak (Novak fizički nije bio preterano snažan prim. aut). To je razlika između šampiona i normalnih igrača. Ne treba im snaga da bi im loptice imale toliku brzinu. Kada neko ima to nešto, teško je objasniti. Videti njegove stav i mentalnu snagu na terenu. Đoković je kontrolisao stvari kao profesionalac, iako je bio stvarno mlad”, istakao je Italijan.

Volandri je najbolji plasman u karijeri imao 2007. kada je zauzimao 25. mesto na ATP listi.

Karijeru je završio 2016. godine.

B92

Danas objavljeno

Poruka iz Australije: Virus ne zanima koliko imate titula

Zeljka

Klop: Da li mi se dopada Simeoneov stil? Ne

Zeljka

Kari i dalje najplaćeniji – MVP Jokić nisko pozicioniran

Zeljka

Ostavite komentar