20. Februara 2020.

Novakov poseban način pripreme – kupanje u ledenom potoku

Big Portal

Đoković je na Instagramu objavio video-snimak na kojem se vidi kako minut i 45 sekundi provodi u hladnom planinskom potoku.

https://www.instagram.com/tv/B8yBldEnTOx/?utm_source=ig_web_copy_link

Novak se po instrukcijama ekstremnog sportiste Vima Hofa okupao u planinskom potoku, tom prilikom obraćajući pažnju na vežbe disanja koje propisuje Holanđanin.

U ovom poduhvatu je imao društvo, a želeo je da pokaže koliko je spremno ljudsko telo da izdrži, kada je um jak.

“Konstantin i ja smo preživeli i planinskom potoku minut i 45 sekundi. Sve je u načinu razmišljanja. Praktikovanje ovakvog kupanja izgleda ludo znam, ali je veoma značajno za treniranje uma i tela. Kroz različite tehnike (poput disanja) možemo da se smirimo dovoljno da budemo u ekstremnim uslovima kakvi su ovi i lakše možemo da se borimo sa svakodnevnim stresom. Koristim Vimove metode i one su mi veoma korisne u životu. ‘Um iznad stvari, mozak iznad tela’. Svima savetujem da istražite i da probate ovaj izazov”, napisao je Đoković na Instagramu.

Osvajač 17 grend slemova objavio je i uputstva za kupanje u izuzetno hladnoj vodi, uz napomenu da bi na to trebalo da se odluče samo oni koji su potpuno spremni.

“Oni koji smeju, izazivam vas da provedete bar jedan minut u ledenoj vodi. Mora da bude zima i da bude ledeno napolju, morate biti samo u kupaćim gaćama, polovina tela mora da bude pod vodom, morate da provedete u vodi bar minut. Istražite obavezno i spremite se jer može da bude prilično opasno ako ne pratite Vimove savete”, dodao je Novak.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare