"Novak zna šta znači biti šampion" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak zna šta znači biti šampion”

Češka teniserka Petra Kvitova pokušava ove godine na Vimbldonu da stigne do treće vimbldonske krune. Posle svih muka koje je imala, a koje se tiču ranjavanja u stanu od strane provalnika, koji joj je povredio šaku i tako umalo okončao karijeru, čini se da je opet na dobrom putu. Petru…

Češka teniserka Petra Kvitova pokušava ove godine na Vimbldonu da stigne do treće vimbldonske krune.

Posle svih muka koje je imala, a koje se tiču ranjavanja u stanu od strane provalnika, koji joj je povredio šaku i tako umalo okončao karijeru, čini se da je opet na dobrom putu.

Petru su pitali šta misli o izjavi Novaka Đokovića da šampioni na Grend slemu imaju poseban mentalitet koji im omogućava da budu sto odsto koncentrisani čak i kada im ne ide kako žele.

Kvitova je saglasna sa tom ocenom, pošto i ona zna kako je to pobeđivali na velikim turnirima.

“Mislim da je Novak u pravu. On je šampion. Definitivno mislim da postoje razlike među igračima iz vrha, da kažemo recimo u Top 10 i ostalih. U pitanju su nijanse. Konkretno, veoma su mentalno jaki u ključnim poenima tokom meča. Znaju šta je potrebno da ih podigne. To su stvari koje verovatno i prave tu rezultatsku razliku“, poručila je Kvitova.

Čehinja je na Vimbldonu slavila dva puta, 2011. i 2014. godine. Ne bismo imali ništa protiv toga da opet bude pobednica, makar zbog onih sujevernih.

Jer, kada je Petra bila šampionka, Vimbldon je u muškom singlu osvajao i Novak Đoković. Pa su posle toga igrali onaj tradicionalni šampionski ples.

Danas objavljeno

Jokić prvi favorit za MVP nagradu!

Vanja A

Mijatović: Novak je poštovao propise

Vanja A

Denver doveo Kazinsa za narednih 6 utakmica

Vanja A

Ostavite komentar