20. Novembra 2021.

“Novak zna koji su uslovi da bi igrao u Melburnu”

Big Portal

Glavna tema u australijskim medijima je da li to znači da tamo neće biti najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, iako se on javno nije izjasnio o svom vakcinalnom statusu.

Tajli, koji je odluku o tome ko će moći da igra od 17. do 30. januara, saopštio na promociji turnira u subotu, ne očekuje da bude kako je rekao “otpora” igrača.

Ne očekujem da ih bude mnogo, verovatno svega nekoliko, ako ih bude bilo uopšte, koji nisu u potpunosti vakcinisani“, kaže Tajli.

Čelnik Australijan opena je otkrio da je imao komunikaciju da Novakom Đokovićem.

Pričali smo sa Novakom i njegovim timom i oni jasno razumeju da ako žele da dođu na Australijan open da moraju biti potpuno vakcinisani. Znaju da je to uslov za sve, ne samo igrače, već i navijače i svo osoblje. On je rekao da je to privatna odluka za njega i da će nas na vreme obavestiti. Znam da želi da igra, to je jasno naznačio, ali sada zna uslove koje mora da prođe da bi bio u mogućnosti da igra“, dodao je Tajli.

On je dodao da je broj vakcinisanih tenisera porastao na 80 odsto tokom proteklih šest nedelja.

Ulazak u zemlju biće moguć u decembru, od početka pa negde do sredine meseca, do kraja roka za to. Tako da ćete svi znati kada je neki igrač ušao u zemlju. Imaćete za par nedelja jasnu indikaciju gde je ko, jer sada imamo zvaničnu listu ko će biti ovde. Pre mesec dana bilo je negde oko 50 odsto vakcinisanih igrača, ali u poslednjih šest nedelja taj broj je premašio 80 i ide ka 100 odsto“, zaključio je Tajli.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare