Novak: Želim u Pariz da stignem u top formi - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak: Želim u Pariz da stignem u top formi

Novak Đoković će posle pobede nad Tejlorom Fricom na Mastersu u Rimu na teren u četvrtak.

Nismo navikli da gledamo Novaka sa dužim pauzama između dva turnira, ali između prethodnog nastupa u Beogradu i ovog u Rimu prošlo je dve i po nedelje.

Novak je, kao i u Melburnu, igrao sa Amerikancem i dobio ga je u dva seta, 6:3, 7:6 (5).

Branioca trofeja na “Foro Italiku” pitali su koliko je komplikovano vratiti se na šljaku svega šest meseci posle Rolan Garosa, koji je igran krajem septembra i u oktobru.

Svi znamo da je šljaka najsporija podloga u našem sportu. Ne samo što zahteva od vas više snage, već i više mentalne i emotivne energije. Morate da trenirate više na njoj nego na nekoj drugoj podlozi kako biste se osećali komforno na terenu. Uz to, podloga je veoma zahtevna i na planu taktike i vašeg kvaliteta da konstruišete poen na njoj. Ponekad je to igra mačke i miša u kojoj je borite za bolju poziciju na terenu. Verovatno je da je to podloga koja najviše traži od vas na defanzivnom planu“, smatra Đoković.

Kada je reč o adaptaciji (ove sezone nema titulu na šljaci), kaže da fizički nema nikakvih problema.

Nisam igrao mnogo ove godine, tako da ne osećam da imam problem fizičke prirode ili da sam umoran. Mislim da mi to neće biti problem pred Rolan Garos. Zaista želim da se vratim tamo, jasno je da je to moj glavni cilj u sezoni na šljaci. Nadam se da ću odigrati još mečeva ovde u Rimu, onda još nekoliko u Beogradu, tako da na Rolan Garos stignem u top formi“, poručio je Novak.

Danas objavljeno

Tijana Bošković napušta klub?

Vanja A

Vlahovića opet hoće u Londonu, hoće i Dušan…

Vanja A

Radonjić: Priprema utakmice? Top secret!

Vanja A

Ostavite komentar