22. Decembra 2021.

“Novak želi da igra, ali ga neću tjerati da otkrije svoj status”

Big Portal

Kreg Tajli, prvi čovek Tenis Australija i prvog grend slema sezone, još jednom je govorio na temu vaksinisanih i nevakcinisanih igrača i pravila koja će važiti za učesnike.

“Svako ko dođe je vakcinisan i biće mali procenat onih koji imaju medicinsko izuzeće. Ako ste bilo koji igrač, navijač ili radnik u centru, ili ste vakcinisani ili imate medicinski izuzetak koji je odobren od strane Australijskog registra za imunizaciju. To nam obezbeđuje sigurnost i dodatnu dozu sigurnosti i komfora”, kaže Tajli.

On je rekao da je tokom proteklog vikenda razgovarao sa Novakom Đokovićem, ali zbog privatnosti protokola, ne zna da li je branilac titule u Melburnu zatražio medicinsko izuzeće.

Praktično niko ne zna šta će Novak uraditi dok to sam ne bude objavio.

“Ako se Novak pojavi na Australijan openu, ili će biti vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće. To je njegov izbor u vezi sa zdravstvenim stanjem, njegov je izbor da to drži u privstnosti kao i svi mi koji imamo ili nemamo neko stanje. Nećemo ga prisiljavati niti tražiti da nam to otkrije”, podvukao je Tajli.

Dodao je i ovo:

“Biće izuzetno teško za tenisera da putuje u 2022. godini po svetu, a da u svakoj zemlji u kojoj igra nema izuzeće ili ne bude vakcinisan. Ipak, neću to pitati Novaka jer to nije moj posao”.

Takođe, on je izrazio nadu da će Rafael Nadal igrati bez obzira što je nedavno bio pozitivan na testu na koronavirus.

“Uveren sam da će Rafa biti ovde. Igrači koji su testirani kao pozitivni sada imaće period vremena dok ne budu infektivni i sa njima će sve biti u redu”, zaključio je Tajli.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare