"Novak stalno želi da obara nove rekorde" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak stalno želi da obara nove rekorde”

Tunižanin Malek Džaziri poražen je od Dušana Lajovića na turniru u Dubaiju sa 7:5, 6:2.

Uoči meča sa našim teniserom, Džaziri, koji je od prošle godine stanovnik Beograda, za portal “National News” je pričao o svojim iskustvima iz Srbije, ali i uticaju koji naši teniseri imaju na njega.

Njegov bivši trener je Dejan Petrović, a iako 37 godina, Malek smatra da još nije rekao sve u svetu tenisa.

Ne razmišljam o tome što imam 37 godina. Želim samo da svakog dana radim nešto što volim. Moja motivacija su deca, sin Malek Junior i ćerkica, koja je došla na svet prošle nedelje. Žrtvujem se mnogo, ali verujem u ono što radim“, kaže Džaziri.

On je u decembru proveo tri nedelje u balonu na SC “Novak” na Dorćolu, tamo se pripremao za ovu sezonu.

Razgovarao sam sam Novakom, čuo sam da će nekoliko igrača ići u njegovu akademiju da treniraju i on me je dočekao raširenih ruku. Bog mu pomogao! Bilo je to sjajno iskustvo. Video sam mnogo bitnih stvari, ne samo što se tiče tenisa, nego i van njega, imao sam pravi primer kako treba raditi. Drugačije je kada svakog dana vidite igrača na treningu, od onog kakav je na turnirima ili grend slemovima. Provesti dve do tri nedelje sa tim igračima, videti njihove navike, motivaciju, uvek žele više, nastavljaju“, kaže Malek.

Posebna priča je Đoković, koji je na igrača iz Tunisa ostavio snažan utisak.

Novak je broj jedan i i dalje želi da obara rekorde i čini još više. To mi daje motivaciju da nastavim sa radom i verujem više u sebe. Osećam da mi se vratila ta nekadašnja ‘varnica’, ta strast. Osećam se kao dete koje želi da uči nove stvari i želi da napreduje. Osećam da sam mnogo napredovao“, dodao je Džaziri.

Zahvalan je Novaku na ukazanom poverenju i pomoći.

Veoma je važno biti okružen pozitivnim ljudima i onima koji mogu da vam pomignu da napredujete. To mi je i bila ideja, da se okružim ljudima koji su bolji od mene u ovom trenutku, kako bih dosegao viši nivo. Zahvalio bih se Novaku na pozivu i neverovatnom gostoprimstvu. Mnogo dugujem i treneru koji je bio uz mene u teškim trenucima karijere, nadam se da će mi ovo biti odskočna daska za taj viši nivo“, zaključio je Džaziri.

Danas objavljeno

Barselona opet razočarala – ostala bez 1/8 finala poslije 21 godine!

Vanja A

Panter junak, Partizan osvojio Pariz!

Vanja A

Zenit šokirao Čelsi u 94′ – Juventus slavi prvo mjesto!

Vanja A

Ostavite komentar