Novak: Srbijo, volim te! Vjerujem da sam najbolji - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak: Srbijo, volim te! Vjerujem da sam najbolji

Srpski teniser Novak Đoković još jednom se osvrnuo na šestu vimbldonsku titulu.

On kaže da je jako teško iz ove pozicije analizirati uspehe, koje je ostvario ove sezone, ali i tokom karijere generalno.

Na počektu je imao kratku poruku za sve u Srbiji.

“Srbijo, volim te. Idemo!”, rekao je Novak u uključenju za RTS.

“Ne znam odakle bih počeo. Vimbldon je oduvek bio turnir snova za mene. Sa četiri ili pet godina sam se upoznao sa tenisom. Gledao sam 92 finale, Samprasa, tu mi je postao inspiracija. Snovi su se ostvarili 2011, da osvojim titulu na Vimbldonu, vratim se u Srbiju i proslavim sa svojim narodom. Trudim se ovih 10 godina da osvestim šta sam sve doživeo. Teško je osvrnuti se i sve analizirati i doživeti u momentu. Kao teniser sam navikao da moram da brzo okrenem novi list. Nemam vremena, ali idu neki novi izazovi. Ovo je nešto istorijski. Uvek osećam podršku iz Srbije.”

Novak je još jednom rekao koji su to za njega glavni ciljevi.

“Uvek sam gladan trofeja. Jedan od najvećih razloga zašto se bavim tenisom je ispisivanje istorije sporta. Volim da igram tenis, uživam u tome. Da bih bio na visokom nivou, moraš da imaš ciljeve. Grend slemovi, broj jedan na svetu, Dejvis kup reprezentacija – sve me to gura dalje”, dodao je on.

Novak Đoković smatra da trenutno igra najbolji tenis u svojoj karijeri.

Srpski teniser je ove sezone osvojio tri Grend slema, te stigao do vrha liste u broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Poslednji u nizu uspeha bilo je osvajanje Vimbldona, gde je pobedio Matea Beretinija u finalu.

“Putovanje u prethodnih 15 godina bilo je korisno za svaki segment moje igre, mentalnu snagu, iskustvo, razumevanje kako se nositi sa pritiskom. Što više igrate velike mečeve, imate više iskustva, vere u sebe. Osećam da su za mene godine samo broj. Ne osećam da sam star ili nešto slično. Uvek morate da se prilagođavate, ali osećam da sam najkompletniji sada (najbolji tenis u karijeri igra prim. aut)”, rekao je Novak.

Đoković GOAT raspravu prepušta drugima.

“Smatram da sebe najboljim i verujem da sam najbolji, inače ne bih pričao o osvajanju Slemova i stvaranju istorije. Bez obzira da li sam najbolji svih vremena ili ne, tu raspravu prepuštam drugima. Teško je upoređivati teniske ere. Imamo različite rekete, tehnologiju, lopte, terene. Teško je uporediti današnji tenis sa onim od pre 50 godina na primer”, dodao je on.

Novak je objasnio i kada je počeo da veruje da su svi ovi rekordi, pre svega GS i u broju nedelja na vrhu rang liste, realni.

“Verovatno sam o broju Grend slemova, nedelja na prvom mestu, počeo da razmišljam pre dve, tri godine. Pre toga mi se činilo da je to sve van dometa. Oduvek sam verovao da mogu da igram najbolji tenis na Grend slemovima. Znam da sam u prošlosti pokazao da imam igru za sve podloge. Ali tek u poslednje dve i po, tri godine, shvatio da ću dostići prvo mesto u broju nedelja, koji je bio moj primarni cilj. Neverovatno je da sam to, kao i broj GS titula, uspeo u istoj godini da ostvarim”, zaključio je Novak.

Danas objavljeno

“Sa Đokovićem, Federerom i Nadalom nedostaje mi emocija”

Vanja A

“Vakcinacija obaveza zbog zaštite, a ne da ucjenjujemo Đokovića”

Zeljka

Srbija traži šansu na najmasovnijem Svjetskom prvenstvu

Zeljka

Ostavite komentar