22. Februara 2021.

NOVAK SE ODREKAO NAGRADE OD MILION DOLARA: Direktor Australijan opena otkrio zbog čega je Novak to uradio

Big Portal

Bilo je lepih komentara na njegov račun, nažalost mnogo i ružnih na koje je već oguglao, a zanimljivo je da su mnogi zaboravili džentlmenski poteza Đokovića pred početak turnira – kada je napravio nešto što bi malo koji top teniser uradio!

Direktor turnira u Melburnu Krejg Tili otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu nego inače kako bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.

To je sve urađeno da bi se njima olakšala situacija u eri korona virusa, ali i pomoglo zbog velikih troškova puta do Australije, dvonedeljnog karantina i još mnogo stvari, što je još samo jedan u nizu lepih poteza najboljeg svetskog tenisera.

Đoković je tako za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lane – kada je dobio 3,12.

U međuvremenu nagradni fond Australijan opena nije smanjen, nego povećan za 7 miliona dolara, pa je jasno da se Đoković unapred odrekao dobrog dela zarade (trećine), pošto je dobro znao da će daleko dogurati i boriti se za pehar na svom omiljenom “slemu”.

Time je Đoković pokazao da se stalno solidariše sa slabije rangiranim teniserima, kojima je pokušao da pomogne i molbom premijeru Viktorije, ali je to protumačeno na pogrešan način.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare