Novak povukao kandidaturu za ATP Savjet igrača - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak povukao kandidaturu za ATP Savjet igrača

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, obavestio je javnost o tome da je povukao kandidaturu za članstvo u ATP Savetu igrača.

Osvajač 17 grend slem titula, koji je letos bio jedan od osnivača novog udruženja igrača, PTPA, zahvalio se svima koji su ga nomiinovali, ali je objasnio zbog čega ne može da ostane u trci.

“Želim da vas informišem sa situacijom koja se tiče moje nominacije na sledećim izborima za ATP Savet igrača. Kao prvo, počastvovan sam konstantnom podrškom i poverenjem onih koji su me nominovali. Nažalost, imajući u vidi poslednja dešavanja, osećam obavezu sa povučem svoje ime sa liste kandidata. Ne želim da kreiram konflikt niti bilo kakvu neizvesnost oko igračkih izbora ili da budem deo bilo kakvih problema koji mogu da nastanu zbog toga. Radim to nerado i teška srca. Uvek sam bio i biću strastven kada je reč o predstavljanju kolega u Savetu. Iskreno verujem da postoji put unapred, nešto što će unaprediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan uticaj na tenis kao sport uopšte. Uveren sam da će PTPA to uspeti uskoro da ostvari”, poručio je Novak.

Đoković je objasnio u čemu je problem:

“Nekoliko dana posle moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me je stavilo u tešku poziciju. Pravilo kaže da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se veruje da imaju ‘sukob interesa’, ne mogu biti nominovani ili izabrani u ATP Savet igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno osnovana s namerom da ne bude u konfliktu sa ATP. PTPA bi trebalo tek da se organizuje, kako što se tiče same strategije, tako i dugoročnih vizija, ali uprkos tome što je PTPA jasno naznačila da je protiv sukoba, nejasno je kako će ATP gledati na nas ubuduće”.

Šampion Australijan Opena dodao je i sledeće:

“Pre nego što završim ovo obraćanje, hoću da naglasim da je izuzetno važno da nemamo sukob interesa u našem sportu. Nadam se da ćemo ići unapred, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP. Želim svima zdravu i srećnu 2021. godinu”, rekao je Đoković na kraju poruke.

Novak će u februaru igrati za Srbiju na ATP kupu, a potom će takođe braniti trofej i na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar