Novak otkrio koji su idealni uslovi za njega - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak otkrio koji su idealni uslovi za njega

Novak Đoković je pobedom nad Matsom Moraingom ostvario 951. pobedu u karijeri.

Time je izjednačio skor slavnog argentinca Giljerma Vilasa, koji je u karijeri osvojio 62 titule i bio drugi na svetu.

Novak uoči meča nije bio svestan da mu trijumf nad teniserom iz Nemačke može doneti ovakav rezultat. On i Vilas su peti po ukupnom broju pobeda u istoriji sporta.

Nisam to znao, iskreno. Ponosan sam i srećan što čujem tako nešto. Još jedan istorijski podatak, drago mi je da sam u uspeo da ponovim uspeh kao Vilas. To me ispunjava radošću. Inspiriše me da nastavim u istom stilu. Nije mi trenutno prioritet, ali je svakako posledica kvalitetnog rada i rezultata. Pokušaću da se popnem još na toj listi narednih godina“, obećao je Novak.

Novaka su posle meča sa Moraingom pitali i koji su idealni uslovi za njegovu igru.

Australijan open, Rod Lejver arena, sedam sati uveče! Naidealnije!”, odgovorio je kao iz topa.

Šalu na stranu, iako sam odrastao na šljaci nije mi omiljena podloga. Beton, trava, pa tek onda šljaka. To je podloga gde je sve nepredvidivo, za moj stil igre i tempo je prilično izazovno kad ima puno loših odskoka. Kada teren nije najbolji, kad ima vetra, kada su loptice drugačije. Ljudi to na TV prenosu ne vide, ne mogu da uoče razliku, ali za nas jeste važno, kada se promene loptice, kada je predvečernji meč, ili kad je sredina dana i toplije je, kada utiču i vlaga, nadmorska visina… To nam pravi ogromnu razliku, ali zavisi i sa kim igrate. Ako imate, kao danas što je bilo, servera, onda ovakvi mečevi preko dana nisu najidealniji za takve protivnike. On je dva metra visok, udara jako, ide na sve ili ništa. U takvim uslovima, ruletu, uvek je teže. Ne mogu da biram kad ću igrati, zavisi od prenosa, ostalih igrača, nekom treba više odmora između mečeva. To je rezulat dogovora više ljudi. Ima različitih elemenata kad ću igrati. Mogu da postavim zahteve, ali ne ispune se uvek. U Beogradu ti zahtevi su usvojeni, ali na drugim turnirima to ponekad nije slučaj“, zaključio je Novak.

Danas objavljeno

Ten Hag: Ronaldo je prošlost

Vanja A

Poznat raspored Dijamantske lige, vraćaju se Kinezi

Vanja A

ATP kaznio britansku federaciju sa 820 hiljada funti!

Vanja A

Ostavite komentar