Novak: Nisam znao da li ću moći da igram, nisam robot - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak: Nisam znao da li ću moći da igram, nisam robot

Novak Đoković je posle pobede u četvrtfinalu Rolan Garosa govorio o svom fizičkom stanju.

Početak meča obeležilo je Novakovo mučenje sa vratom, ali i sa levim laktom.

“Nisam se dobro osećao pre nego što sam došao na teren. Desile su se neke stvari tokom zagrevanja, morao sam da se postaram o nekim fizičkim problemima, ali što sam više igrao bolje sam se osećao. Ne želim da umanjim njegovu dobru igru. On je set i po bio bolji teniser i bilo mi je toliko potrebno da bih došao u komfornu fazu i počeo da igram kako znam i umem. Par poena je napravilo preokret, spasao sam neke brejk lopte u trećem setu i to je bilo krucialno. Obojica smo mogli da pobedimo, bio je veoma izjednačen meč i obojica smo imali šanse, iako je na kraju bilo 3-1”, rekao je Đoković novinarima posle meča.

Nije hteo previše da otkriva.

“Imao sam probleme sa vratom i ramenom, to mogu da vam kažem, ne želim da se više udubljujem u to. I dalje sam u žrebu i ne želim previše da otkrivam. Kada mi se telo zagrejalo osećao sam se bolje i bol je bio umanjen”, kazao je Novak koji je otkrio da je tokom promene strana jednom prilikom jeo urme, koje “već neko vreme jede”.

Bolovi nisu bili naivni tokom dana i Novak se nada da neće biti slično za dva dana.

“Imao sam peh na zagrevanju (pre meča) danas i moj fizio Miljan (Amanović) i zvanični fizio ATP su se time bavili skoro dva sata, pokušavajući da me osposobe za igru. Bilo je čupavo, nisam znao da li ću moći da igram, ali na kraju smo uspeli to da rešimo. Ne želim da ulazim previše u detaljisanje, ali ima vremena da se oporavim. Imao sam neke slične situacije u karijeri i taj jedan i po dan (do polufinala, u petak) je dovoljan. Danas sam se osećao odlično od sredine meča do kraja meča, bez tih bolova. Nadam se da će biti u redu”, dodao je Đoković.

Novak Đoković kratko je prokomentarisao i izlive emocija koji ga prate tokom cele karijere.

Srpski teniser poznat je po tome da nekada tokom mečeva ima potrebu da svoje frustracije izbaci iz sebe, najčešće putem glasnih urlika.

To mu je tokom karijere neretko pomagalo da zaigra bolje, da se smiri i fokusira…

Novak objašnjava da ne može da planira kada će se pomenute situacije desiti i da one nisu nužno uvek bile dobre po njega.

“Nisam robot, imam osećanja i prolazim kroz ‘tornado’ tih emocija na terenu i ponekad mi je potrebno da budem usresređen na sebe i zatvoren, ponekad mi je potrebno da se oslobodim svega toga i pokrenem sebe na taj način. Dešavalo se da se preokrenu stvari u moju korist kada sam potpuno smiren, dešavalo se kada imam takve neke ispade i urlike da se preokrene meč kontra i da izgubim neke velike mečeve zbog toga. Nije baš to ‘zlatno pravilo’, da kada se to desi da bude dobro po mene, ali razumem… Došli su urlik i krik u pravo vreme”, objasni je Đoković.

Novak je tokom većine meča sa Pablom Karenjom Bustom bio “nem”, ali je tokom trećeg i pre svega tokom četvrtog seta krenuo bio mnogo vokalniji.

“Ceo meč nije pogodio dva prva servisa zaredom. Ceo je**ni meč”, rekao je Đoković nakon što je Busta servisima spasao dve brejk lopte servisima u jednom trenutku.

Tada, na primer, nije napravio brejk već je propustio još dve brejk šanse, ali je oduzimanje servisa protivniku došlo dva ritern gema kasnije.

Danas objavljeno

Rusi “razbili” Makedonce

D

Zvanično: Endi Mari se povukao sa Australijan opena

D

Fojc pobedio u Kicbilu

D

Ostavite komentar