"Novak nikad ne bi odigrao kao što je Federer" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak nikad ne bi odigrao kao što je Federer”

Poznati teniski stručnjak Mats Vilander kritikovao je igru Rodžera Federera u odlučujućim poenima finala Vimbldona. Švajcarac je posle četiri sata i 57 minuta igre poražen od Novaka Đokovića, što mu je bio treći neuspeh protiv svetskog broja jedan u finalima u Londonu. Vilander je na neki način skrenuo pažnju na…

Poznati teniski stručnjak Mats Vilander kritikovao je igru Rodžera Federera u odlučujućim poenima finala Vimbldona.

Švajcarac je posle četiri sata i 57 minuta igre poražen od Novaka Đokovića, što mu je bio treći neuspeh protiv svetskog broja jedan u finalima u Londonu.

Vilander je na neki način skrenuo pažnju na to da je Švajcarcu nedostajalo hrabrosti da rizikuje, posebno prilikom servisa.

Federer je imao dve meč lopte za osvajanje devete titule, ali Vilander kaže da je greška bila što nije više rizikovao sa servisom.

“Novak nikad ne bi odigrao na taj način, da ide na siguran servis. To je osnovna stvar, serviraj u slabiju stranu protivnika“, izjavio je Vilanderza “L’Ekip” i dodao:

Mislim da je u tim ključnim momentima Federer platio ceh za sve te godine od 2004. do 2007. kada je toliko dominitao da nikad nije bio u prilici da igra važan gem. Nije bio dovoljno testiran, bilo mu je previše lako, taktički nije napredovao. Sada se suočio sa majstorima taktike Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, ali nije u tim ključnim poenima igrao na pravi način“.

Švajcarac će nekoliko nedelja odmarati sa porodicom pre nego što se vrati na teren na mastersu u Sinsinatiju

Danas objavljeno

Troicki: Atmosfera je sjajna, vjerujem u momke, idemo do pobjede

Vanja A

Pankov: Nadam se da ćemo nastaviti Sinišinim stopama

Vanja A

Na aerodromu gde su ga hapsili, Novak imao ispraćaj za pamćenje

Vanja A

Ostavite komentar