18. Novembra 2022.

Novak: Nema bolesti ili povrede, samo sam umoran

Big Portal

Srpski teniser će u subotu u polufinalu ATP Tur finala igrati protiv Tejlora Frica, ali pitanje je sa koliko energije.

Potrošio je dosta energije da bi na kraju slavio sa 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2), ali srećom, ne radi se o bilo kakvoj povredi.

Bio je to samo zamor posle naporne bitke. To je sve što mogu da kažem. Nema bolesti. Nijedan deo tela nije poseban problem. Bila je to samo opšta fizička iscrpljenost posle dugih razmena i zbog dužine igre. Imao sam slobodan dan između mečeva, tako da sam svež ušao u duel. Ipak, bio sam malo nervozan i napet pred meča sa jednim od najboljih igrača sveta, top rivala kao što Medvedev jeste za mene poslednjih par godina. Želite pobedu bez obzira što ste se već kvalifikovali, i što je on eliminisan. To nije bilo važno“, kaže Novak.

Dodao je da jednostavno nije umeo da kalkuliše.

Uvek želimo pobedu bez obzira protiv koga i gde igramo. Današnji meč je bio primer tog mentaluteta koji imamo obojica. Želeo je da pobedi za kraj sezone, a ja nisam želeo da izgubim od njega. Ne mogu da kalkulišem, ne volim to, nikad to nisam radio. Moj mentalitet je da pobedim svaki meč. U ovoj fazi moje karijere, svaki meč je zlatna prilika da pobedim protiv jednog od vrhunskih igrača. Bez ikakve sumnje, to je bila moja namera, da sa tim mentalitetom da pobedim, uđem u meč, ne razmišljajući šta sledi sutra“, kaže Đoković.

On nije želeo da ulazi u detalje šta mu se dešavalo u pojedinim momentima krize tokom meča.

Bilo je različitih stvari, ali neću iči u detalje jer ne osećam ni da je mesto ni vreme da to podelim, zašto bih? Ne bih da otkrijem protivnicima kroz šta prolazim. Svako ima jedan od onih dana kada se muči fizički. Meni je tako bilo danas. Ponosan sam što sam našao način, jer to dugujem sebi i timu, kao i ljudima koji dolaze da me gledaju, uvek je sve u tome da date najbolje u datom trenutku“, dodao je Novak.

O momentima kada je Medvedev u setu odluke na 5:4 servirao za meč, Novak je rekao da samo želeo da dođe do daha i misli na prvi naredni poen.

Gledao sam njegov poslednji meč. Znam da mu je teško da izgubi sva tri meča sa 7:6 u trećem. Dešava se. On je veliki šampion. Izuzetno ga poštujem, sjajan je igrač. Ušao je u fazu meča pred kraj drugogs eta i u trećem gde ništa nije promašivao sa osnovne linije. Morao sam nešto da menjam, da skraćujem poene. Izazivao me je na svaki način. Srećan sam što sam prošao taj izazov. Šta sam rekao sebi? U tim momentima sam pokušavao da dođem do daha i pretpostavljam da imam poseban pristup svakom poenu, bez da mislim šta je bilo i šta će biti, što je lakše reći nego uraditi. Ali uspelo je. Prilagodio sam se, čitao mu dobro servis. Pogodio je većinu prvih, ali sam sve dobro čitao i igrao dobre poene. U poslednjem gemu imao je i duplu grešku. Bio je napet jer je kraj meča, što nije lako. Posle toga sam bio u boljoj poziciji da pobedim“.

Sada mu slede časovi odmora, pa onda duel sa Tejlorom Fricom u polufinalu.

Veoma sam ponosan što sam bio u stanju da dobijem meč iz razloga o kojim sam pričao malopre. Svaka pobeda protiv jednog od najboljih igrača sveta, posebno Medvedeva u ovim uslovima, podiže mi samopouzdanje. Nisam zabrinut s te fizičke strane, jer briga vam samo oduzima energiju koja vam je potrebna. Ako se sutra desi nešto dobro ili loše, desiće se i sa tim ću se nositi sutra. Uradiću sve što je potrebno sa svojim fiziterapeutom, sa ljudima iz tima da imam dobar odmor i oporavak. To je uvek bio deo moje rutine. Znam šta je potrebno. Bilo je mnogo situacija pre gde sam veoma brzo uspevao da se odmorim. Nadam se da će to opet biti slučaj“, zaključio je Đoković.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare