Novak: Nadam se da će se to dogoditi; Rafa: Nije idealna situacija - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak: Nadam se da će se to dogoditi; Rafa: Nije idealna situacija

Rafael Nadal i Novak Đoković saglasni su u oceni da bi ubuduće ATP kup i Dejvis kup trebalo da budu spojeni u jedno takmičenje.

Finalisti prošlogodišnjeg izdanja Australijan Opena su takav stav ponovili neposredno pred početak premijernog izdanja Dejvis kupa.

Kanađanin Denis Šapovalov je takođe rekao da bi tako nešto bilo dobro, a isto viđenje imaju i prvi i drugi teniser sveta, koji će predvoditi timove Španije i Srbije u Brizbejnu i Pertu.

Potrebno je da imamo jedno takmičenje, neki Super svetski kup, ili kako god to da zovemo. Znamo da se to neće dogoditi ni sledeće godine, ali ako dve strane, ITF koji organizuje Dejvis kup, i ATP, budu radili zajedno na tome, onda je tako nešto moguće da se desi u 2022“, rekao je Đoković u Brizbejnu.

Novak kaže da postoji razlog zašto želi da takmičenja budu spojena u jedno.

Nadam se da će se to dogoditi jer je jako teško igračima da se obavežu da igraju na oba takmičenja, i na Dejvis kupu i u ATP kupu. Takođe, razlika između turnira je samo šest nedelja, tako da ne pomažu sebi ni na planu marketinga, niti same vrednosti događaja“, zaključio je Đoković.

Rafael Nadal je ranije, baš kao i Novak, takođe bio za to da se takmičenja spoje.

Zbunjujuće je da imamo dva Svetska kupa u nešto više od mesec dana. To nije idealna situacija u našem sportu, ali tako sada funkcioniše“, kaže Nadal.

Kada su ga pitali, da li takmičenja treba spojiti, bio je vrlo jasan.

Tenis zaslužuje tako nešto“.

Danas objavljeno

“Junajted je užasan, to je grupa razmaženih beba i egoista”

Vanja A

Nastavlja se Liga šampiona: Atletiko čeka Liverpul, Ajaks protiv Borusije Dortmund

Zeljka

Rubljov: Bez vakcine niko neće moći da igra u Melburnu

Vanja A

Ostavite komentar