"Novak mi je rekao: 'Rafa ima jedan od najgorih bekhenda, možeš da pobijediš'" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak mi je rekao: ‘Rafa ima jedan od najgorih bekhenda, možeš da pobijediš'”

Somdev Devarman, nekadašnji 62. teniser sveta, ispričao je zanimljivu priču iz 2011. godine kada se u Indijan Velsu susreo sa Rafaelom Nadalom.

Devarman i Novak Đoković su dobri prijatelji i srpski teniser ga je tom prilikom savetovao kako da pruži najjači mogući otpor tada prvom teniseru sveta.

Indijac je u emisiji “Host” pričao o mečevima protiv “velike trojke” i kako kaže verovatno najbolji odigrao je protiv Nadala 2011. u osmini finala Indijan Velsa.

Verovatno najbolji meč odigrao sam protiv Rafe 2011. Pre nego što je počeo duel, pričali smo o taktici i svim tim stvarima i sećam se da mi je Novak došao i rekao: ‘Znaš da možeš da pobediš Nadala’. Na to sam mu rekao: ‘Pa… da’“, priča Devarman i nastavlja:

Pogledao je u mene i rekao mi: ‘Isto, da znaš, ima jedan od najgorih bekhenda na turu’. U tom trenutku Rafa je bio prvi na svetu. Izašao sam na teren i logično više sam igrao na Rafin bekhend nego forhend. Izgubio 7:5, 6:4, ali sam igrao dobro“.

Deverman ističe da mu je to pomoglo da vidi kako teniseri iz vrha razmišljaju.

Ali još važnije video sam kako veliki igrači razmišljaju. Kada Novak igra protiv Rafe, mislim da deo njega veruje da on (Rafa) ima zaista loš bekhend i da može da ga pobedi tako što će mu forsirati tu stranu. Kada veliki teniseri igraju jedni protiv drugih, oni definitivno vide slabosti protivnika bolje“.

Danas objavljeno

Medvedev na terenu spomenuo Đokovića i izazvao buru u Melburnu

Zeljka

Od 0:2 do 3:2 za polufinale: Medvedev poslije preokreta bolji od Alijasima!

Zeljka

Kovačević: Lazetić nije Vlahović, više je kao Ibrahimović

Zeljka

1 Komentar

Aleksandar 26 Maja, 2020 at 12:30 pm

Daj mi 5 minuta slave

Odgovori

Ostavite komentar