11. Aprila 2021.

Novak: Lijepo je ponovo vidjeti Tonija na turu

Big Portal

Turnir se igra praktično u Đokovićevom komšiluku, na terenima na kojima on trenira kada je u Monte Karlu, a jedno od pitanja bilo je da li je osećaj drugačiji kada se izađe na zvanični meč na dobro poznati teren?

Novak Đoković

„Svakako da će biti drugačije, neće biti onako kako je inače kada je prisutna publika. I sami ćete moći da primetite mnogo promena. Obično ima mnogo terena, a sada su oni pretvoreni u sportsko selo i nema toliko prostora. Za treninge je bolje jer nema navijača, tu su samo ljudi iz sponzorskih kompanija. U normalnim okolnostima je teško obezbediti terene za sve igrače i onda se vežba sat ovde, sat onde na samom početku turnira kada je tu mnogo igrača. Sada primećujem da većina igrača trenira jedan na jedan bez potrebe da se deli teren. To je možda pozitivna stvar. Ja sam danas trenirao sa Cicipasom, i razgovarali smo o tome sa Medvedevim kako je lepo da na neki način igraš kod kuće jer možeš da spavaš u svom krevetu što nam je na ovom turniru ranije bilo omogućeno. Igraš mečeve tamo gde obično treniraš, srećeš se sa ljudima i provodiš vreme napolju… Sada imamo vremena i da pogledamo treninge drugih igrača na čemu smo i zahvalni jer smo u bezbednim uslovima zbog svih restrikcija i lepo je ‘uhvatiti’ malo čistog vazduha“, rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo, kada je već Đoković pomenuo restrikcije ali i činjenicu da je igračima sada dozvoljeno da budu kod kuće, šta je igračima dozvoljeno, a šta ne?

„Pravila se konstantno menjaju, ATP je propisao protokole koje svi turniri moraju da slede bez obzira na lokalne propise. Mi smo u takozvanom bezbednom okruženju. Ne mogu da kažem da smo u mehuru, jer to nije pravi mehur, ali je bezbedno okruženje kako bi se smanjio rizik od širenja virusa što je više moguće. Zaista je sjajno što mi koji živimo ovde imamo priliku da boravimo u svojim domovima, ali u principu ono što možemo da radimo je da odemo kući i prespavamo i vratimo se u kompleks. Mislim da je dozvoljeno da se izađe na sat vremena, ali ne u delove koji su otvoreni za publiku. Nisam u potpunosti siguran kako je to pravilo precizirano. Tek sam od danas u tom bezbednom okruženju. Za mene nema mnogo promena, odlučio sam da tek od danas budem u tom protokolu jer sam želeo da slobodno vreme provodim kako želim, da imam mogućnost da se krećem. Ali od danas sam u turnirskom modu i većinu vremena ću provoditi na terenima“, pojasnio je Novak.

Pre nekoliko dana stigla je vest da je Toni Nadal novi trener Feliksa Ože-Alijasima. Pitanje za Novaka je bilo da li bi mogao da zamisli da Marjan Vajda bude trener nekog drugog igrača?

„Teško mi je da zamislim da Marjan trenira nekoga drugog u ovom momentu dok ja još igram. Ali, Rafa i Toni ne putuju zajedno i ne sarađuju već neko vreme, Toniju je verovatno bio potreban izazov. Lično nisam bio mnogo iznenađen time. Znam da je Feliks proveo mnogo vremena u proteklih nekoliko godina u Rafinoj akademiji, tamo je trenirao, Toni mu je bio i mentor. Toni je verovatno uzbuđen zbog istraživanje novog projekta, nove avanture na turu sa jednim od najboljih mladih tenisera na svetu u ovom trenutku. Feliks je sjajan momak. Ima sjajnu radnu etiku što je za Tonija izuzetno važno. Želim im sve najbolje. Lepo je videti Tonija na turu ponovo, ostavio je veliki trag u tenisu radeći sa Rafom. Mislim da rad sa njim Feliksu može da donese samo dobre stvari“.

SK.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare